Dialogue

Vocabulary

Learn New Words FAST with this Lesson’s Vocab Review List

Get this lesson’s key vocab, their translations and pronunciations. Sign up for your Free Lifetime Account Now and get 7 Days of Premium Access including this feature.

Or sign up using Facebook
Already a Member?

Lesson Transcript

Hei alle sammen, jeg er Nora.
Valentinsdagen er både elsket og hatet blant nordmenn. Valentinsdagen er ingen høytid i Norge, men det er allikevel noen som markerer denne dagen.
I denne timen kommer du til å lære om hva nordmenn gjør på valentinsdagen.
Hvor stor andel av Norges mannlige befolkning tror du vet når Valentinsdagen er?
Vi vil vise deg svaret på slutten av denne videoen.
Valentinsdagen kan også bli kalt "alle hjerters dag" på norsk. Valentinsdagen markereres den 14. februar og er en dag man skal feire kjærlighet og romantikk. Opprinnelig var valentinsdagen en minnedag for helgener med navnet Valentin, og i middelalderen oppstod det historier om martyrer som het Valentin. En mye sier at Valentin skrev et kjærlighetsbrev før han ble henrettet og undertegnet det "fra din Valentin..."
Det er ingen stor utbredelse når det kommer til Valentinsdagen i Norge. Likevel har dagen blitt promotert de siste årene, og populariteten har økt. Det er nå vanlig blant unge par å markere denne dagen. Det vanligste er at jenta får en blomsterbukett, og paret så spiser god middag sammen eller går på en date. De aller fleste i et parforhold synes det er koselig å gi og få litt ekstra oppmerksomhet, og valentinsdagen er en fin mulighet til dette.
De som ikke er i et forhold, samles oftes med andre single venner og går ut sammen. Enten de feirer de dagen med hat over de som har en kjæreste, eller i glede over å få tilbringe dagen i godt selskap med vennene sine. Det er flere barer og klubber som har eventer rettet for single, så dette er et populært møtested for de uten et forhold..
På Valentinsdagen i Norge øker blomsterbutikker prisen på roser. Det er ikke uvanlig at en rose koster dobbelt så mye en den vanligvis ville gjort. Dette er fordi hele verden skal ha roser denne dagen.
Og nå skal jeg gi deg svaret på den tidligere spørrekonkurransen.
Hvor stor andel av Norges mannlige befolkning tror du vet når Valentinsdagen er?
I en undersøkelse fra 2004 svarte hele 70% av den mannlige befolkningen at de ikke visste når valentinsdagen var. Dette er heldigvis en litt gammel undersøkelse, så nå vet nok litt fler hvilken dato Valentinsdagen er på.
Hva synes du om dette kurset? Var det spennende?
Hva pleier du å gjøre på Valentinsdagen?
Legg igjen en kommentar på NorwegianClass101.com. På gjensyn!

Comments

Hide